wat?

Op het off-line schoolplein, of in de on-line slaapkamer: ‘er bij horen’ hoort bij jongeren. In deze gastles seksuele vorming’on-line/off-line’ gaan we daarmee aan de slag. 

Bij verkrachting wordt vaak gedacht dat een onbekende, vieze man in de bosjes jonge meiden van hun fiets af trekt. Maar 85% van alle seksuele grensoverschrijding gebeurt door een bekende. Doordat dit soort informatie onvoldoende toegankelijk is, zijn zowel meiden als jongens extra kwetsbaar en komt een gefaseerde seksuele ontwikkeling onder druk te te staan.

hoe?

In deze module ‘on-line/off-line’ leren jongeren middels psycho-educatie en ervaringsgerichte oefeningen over de 4 fases van seksualiteit. Ze leren hoe deze fases een rol spelen op hun mobiel of op een feestje. Ze worden uitgedaagd na te denken over het verschil tussen seks en seksualiteit.

Is sexting OK? En wat als je die naaktfoto niet wilt? En wanneer ben je ontmaagd, is dat bij de eerste keer penetratie? En hoe zit dat dan als je lesbisch bent en misschien wel nooit met een man vrijt? Wat zijn de overeenkomsten en de verschillen in opwinding, groepsdruk en genegenheid tussen jongens en meiden?

Schuiven naar boven